Καλέστε μας στο 210 98 27 162
ΗΛΙΑΣ Ι. ΧΙΝΤΙΠΑΣ, MD, MSc, PhD
Μαιευτικό - Γυναικολογικό Ιατρείο

Εγκυμοσύνη

https://unsplash.com/@kellysikkema

3D/4D Υπερηχογράφημα

Ο τρισδιάστατος υπέρηχος, είναι μια ξεχωριστή μορφή διαγνωστικής απεικόνισης, όπου με την χρήση ειδικών κεφαλών και λογισμικού (software), προσδίδεται μια 3η διάσταση στον συνηθισμένο υπέρηχο των 2 διαστάσεων. Έτσι, το αντικείμενο που απεικονίζεται, αποκτά "όγκο", και η απεικόνιση πλησιάζει πολύ την πραγματικότητα. Όταν δε προστεθεί και η 4η διάσταση, η διάσταση "του χρόνου", η απεικόνιση αποκτά και κίνηση, και καλείται 4D υπέρηχος ή τρισδιάστατος υπέρηχος πραγματικού χρόνου (real-time 3D ultrasound).
Όπως και οι δισδιάστατοι (2D), οι τρισδιάστατοι υπέρηχοι χρησιμοποιούν ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας και ειδικό λογισμικό απεικόνισης για να δημιουργήσουν εικόνες των μαλακών ιστών, των οργάνων και άλλων ανατομιών. Αλλά οι τρισδιάστατοι υπέρηχοι παράγουν πολύ πιο ευκρινείς και καθαρότερες εικόνες του μικρού σας.

Ένας τρισδιάστατος υπέρηχος μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είτε συμπληρωματικά είτε αντί ενός παραδοσιακού 2D υπερήχου. Οι επαγγελματίες υγείας προτιμούν τη διεξαγωγή τους μεταξύ περίπου των
24 και 34 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων το μωρό θα είναι αρκετά αναπτυγμένο ώστε να απεικονίζεται σωστά.
Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα 2D υπερηχογράφημα, το 3D υπερηχογράφημα μπορεί να βοηθήσει στην πρώιμη διάγνωση πολλών πιθανών ανωμαλιών της διάπλασης, όπως σχιστία χείλους ή σχιστία υπερώας, άλλες κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες, ελαττώματα του νευρικού σωλήνα όπως η δισχιδής ράχη και σκελετικές δυσπλασίες.

Και από την οπτική γωνία του μελλοντικού γονέα, οι τρισδιάστατοι υπέρηχοι παρέχουν μια πολύ καλύτερη ματιά στο πρόσωπο του μωρού σας, γεγονός που κάνει αυτή τη νέα τεχνολογία ακόμα πιο συναρπαστική.

3D Gallery

Στο ιατρείο, διαθέτουμε τον υπερηχογράφο HD-9 της Philips, που διαθέτει την κοιλιακή κεφαλή V7-3 4D CONVEX, και ειδικό λογισμικό, που του δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εξαιρετικής 4D απεικόνισης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε δείγματα 3D εικόνων από τις δικές μας εγκύους:
Ιατρείο
Συχνές Ερωτήσεις
Ημερολόγιο Κύησης
Εγκυμοσύνη ανά Εβδομάδα
INFO
Αγίου Αλεξάνδρου 29
175 61 Παλαιό Φάληρο
Τηλ.: 210 98 27 162
email: info@drhintipas.gr
SOCIAL MEDIA
GDPR
Copyright ©2023. Δρ. Ηλίας Ι. Χιντιπάς

Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, δημοσίευση, αναδημοσίευση ή διάδοση του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου της ιστοσελίδας για οποιονδήποτε σκοπό χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του Δρ Ηλία Ι. Χιντιπά