Καλέστε μας στο 210 98 27 162
ΗΛΙΑΣ Ι. ΧΙΝΤΙΠΑΣ, MD, MSc, PhD
Μαιευτικό - Γυναικολογικό Ιατρείο

Υπολογισμός του ΒΜΙ

Στη σελίδα αυτή, μπορείτε να υπολογίσετε τον Δείκτη Μάζας Σώματος (Body Mass Index - BMI). To BMI είναι μία γενική ιατρική ένδειξη για τον υπολογισμό του βαθμού παχυσαρκίας ενός ατόμου. Λόγω του εύκολου υπολογισμού του είναι ένα ευρέως διαδεδομένο εργαλείο για τη διάγνωση πιθανών προβλημάτων υγείας ενός ατόμου που μπορεί να σχετίζονται με το βάρος του. Δημιουργήθηκε το 1832 από τον Adolphe Quetelet.
Ημερολόγιο Κύησης
Υπολογισμός Ωορρηξίας
Το ΒΜΙ υπολογίζεται πολύ εύκολα με τον μαθηματικό τύπο:
Στους περισσότερους ανθρώπους, το ΒΜΙ συσχετίζεται με το σωματικό λίπος - όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο περισσότερο σωματικό λίπος μπορεί να έχετε - αλλά δεν αυτό είναι ακριβές σε ορισμένες περιπτώσεις. Άτομα που αθλούνται ή έχουν αρκετή μυϊκή μάζα, έχουν μεγαλύτερο ΒΜΙ χωρίς να έχουν περισσότερο λίπος. Άτομα που λόγω ηλικίας ή παθήσεων έχουν χάσει μυϊκή μάζα θα έχουν μικρότερο ΒΜΙ χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχουν λιγότερο λίπος. Επίσης άτομα στα οποία λείπει τμήμα του σώματος (κάποιο άκρο ή κάποιο όργανο του σώματος) θα έχουν μικρότερο ΒΜΙ. Το ΒΜΙ  από μόνο του δεν διαγιγνώσκει την υγεία. Οι επαγγελματίες υγείας χρησιμοποιούν και άλλα εργαλεία και τεστ για να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας κάποιου ατόμου.
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ:
Για να υπολογίσετε το ΒΜΙ σας, εισάγετε στα πεδία το βάρος (σε Kg) και το ύψος σας (σε μέτρα):
ΒΑΡΟΣ (Kg)
ΥΨΟΣ (m)
Tο ΒΜΙ σας υπολογίζεται σε:
Ως εκ τούτου, βρίσκεστε στην κατηγορία του:

Share This On:

Ιατρείο
Ο Κύκλος Μου
Συχνές Ερωτήσεις
Γυναικολογικές Επεμβάσεις
INFO
Αγίου Αλεξάνδρου 29
175 61 Παλαιό Φάληρο
Τηλ.: 210 98 27 162
email: info@drhintipas.gr
SOCIAL MEDIA
GDPR
Copyright ©2023. Δρ. Ηλίας Ι. Χιντιπάς

Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, δημοσίευση, αναδημοσίευση ή διάδοση του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου της ιστοσελίδας για οποιονδήποτε σκοπό χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του Δρ Ηλία Ι. Χιντιπά