Καλέστε μας στο 210 98 27 162
ΗΛΙΑΣ Ι. ΧΙΝΤΙΠΑΣ, MD, MSc, PhD
Μαιευτικό - Γυναικολογικό Ιατρείο
Get In Touch: 210 98 27 162

Η γνώση είναι δύναμη

- Sir Francis Bacon, 1561-1626 AC
Παρούσα Θέση
Ο Ιατρός κ. Ηλίας Ι. Χιντιπάς αυτή τη στιγμή διατηρεί Ιδιωτικό Ιατρείο στο κέντρο του Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου 29. Είναι Συνεργάτης των Μαιευτηρίων ΡΕΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ και ΙΑΣΩ.
Εργασιακή Εμπειρία
Ο Ιατρός κ. Ηλίας Ι. Χιντιπάς υπήρξε Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στην Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, και στην Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου συμμετείχε σε όλες τις κλινικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Μετά την λήψη του τίτλου της ειδικότητας, διετέλεσε Εξωτερικός Συνεργάτης στο Μαιευτήριο “Λητώ” και παράλληλα Βοηθός Χειρουργείου στο Μαιευτήριο “Μητέρα”. Από το 2010 έως και το 2021, διετέλεσε Συνεργάτης της Επιστημονικής Διεύθυνσης του Μαιευτηρίου “ΓΑΙΑ”, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι.

Δείτε τις αρμοδιότητες του Ιατρού στο ΓΑΙΑ
εδώ.
Προπτυχιακή Εκπαίδευση
Ο Ιατρός Ηλίας Ι. Χιντιπάς γεννήθηκε στις 19 Απριλίου στην Αθήνα με οικογενειακή καταγωγή από την Κάσο Δωδεκανήσου.
Τελείωσε το γυμνάσιο-λύκειο Κυπαρισσίας Μεσσηνίας με βαθμό
“Άριστα”. Κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με χαρακτηρισμό “Λίαν Καλώς”.
Τον Σεπτέμβριο του 1994 έλαβε την άδεια εξασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος και παράλληλα έγινε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.
Στρατιωτικές Υποχρεώσεις
Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις από τον Ιανουάριο του 1995 έως τον Ιούλιο του 1996, με τον τίτλο του “Ιατρού άνευ ειδικότητος”. Στο χρονικό αυτό διάστημα, υπηρέτησε στο Κ.Λ.Α.Π. Μεθάνων (Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου), όπου ασχολήθηκε με ηλικιωμένους ασθενείς με ειδικά προβλήματα. Παράλληλα, απασχολήθηκε στην ιατρική υπηρεσία  στα λουτρά  Μεθάνων κατά την λουτρική περίοδο 1995.
Υπηρεσία Υπαίθρου (Αγροτικό)
Στο διάστημα από το Νοέμβριο 1996 έως τον Φεβρουάριο του 1998 εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου (Αγροτικό) στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Τριάδος του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου Βοιωτίας.
Ειδικότητα
Από τον Φεβρουάριο 1998 έως τον Φεβρουάριο 1999 ολοκλήρωσε τον πρώτο χρόνο της χειρουργικής ειδικότητας που έχει επιλέξει (Μαιευτική-Γυναικολογία) στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Μεταξά”. Από τον Νοέμβριο 1999 έως και τον Μάρτιο 2002, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη γυναικολογία στην Γυναικολογική κλινική του ιδίου νοσοκομείου. Στο διάστημα αυτό ολοκλήρωσε και την εξάμηνη κυκλική εκπαίδευσή του στην Παθολογοανατομία, Κυτταρολογία και Ενδοκρινολογία.

Επίσης για ένα χρόνο ήταν συντονιστής του ογκολογικού συμβουλίου που λάμβανε χώρα μία φορά την εβδομάδα στην κλινική.

Στο διάστημα από 23-5-05 έως και 22-2-07, εργάστηκε και ολοκλήρωσε την Ειδικότητα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας στην Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο
Αρεταίειο Νοσοκομείο – Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Μαιευτική – Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό  Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας (EBCOG), μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιατρικών Ειδικοτήτων (UEMS), υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Γεωργίου Κρεατσά.
Διδακτορική Διατριβή
Τον Δεκέμβριο 2009, ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο διδακτορικής διατριβής “Συγκριτική μελέτη της υποξίας στον τοκετό μεταξύ καρδιοτοκογραφίας και του συνδυασμού υπολογιστικής καρδιοτοκογραφίας και παλμικής οξυμετρίας“ και βαθμό “Άριστα”.

Διαβάστε τη διατριβή
εδώ
Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών
2011: Λήψη Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (Masters) με γνωστικό αντικείμενο την «Παθολογία της κύησης» (2009-2011) με βαθμό «Άριστα».

Τίτλος διπλωματικής εργασίας:
“Εμβρυική Ασφυξία”
Ερευνητικά Προγράμματα
1.

«Ανάπτυξη συστήματος διάγνωσης της εμβρυϊκής υποξίας και πρόληψης άμεσων και απώτερων σοβαρών επιπλοκών που συμβάλλουν στην αύξηση της περιγεννητικής θνησιμότητας και νοσηρότητας». Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ερευνητικού Δυναμικού ΠΕΝΕΔ 1999.

2.

«Διαχείριση και συνδυαστική αξιολόγηση βιοφυσικών παραμέτρων για την έγκαιρη διάγνωση της εμβρυϊκής υποξίας στο 1ο στάδιο του τοκετού με χρήση συστήματος βασισμένο σε νευρωνικά δίκτυα» του Ερευνητικού Προγράμματος «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία έρευνας και τεχνολογίας για τα Ακαδημαϊκά έτη 2004-2006.

Μέλος Εταιρειών

Ο Ιατρός είναι αντεπιστέλλον μέλος στις εξής επιστημονικές εταιρείες:

 

1.

Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία (ΕΜΓΕ)

2.

Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας

3.

European Society of Contraception (ESC)

4.

Εταιρεία Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος (ΕΚΓΕ) (ιδρυτικό μέλος)

Προεδρίες σε Συνέδρια
1η Επιστημονική Συνάντηση: Σπάνιοι Συμπαγείς Όγκοι ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Σπάνιοι γυναικολογικοί όγκοι. Προεδρείο: Α. Ροδολάκης, Η. Χιντιπάς. Ομιλητές: Χ. Παπαδημητρίου, Α. Παυλάκη, Θ. Τέγος, Θ. Πανοσκάλτσης. Αθήνα, 13-14 Μαρτίου 2015

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΙΙ – ΔΙΑΦΟΡΑ). Προεδρείο: Η. Χιντιπάς, Ν. Μπόντης. Βόλος, 28-31 Μαΐου 2015

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων του Γυναικείου Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΙ – Πώς να χρησιμοποιήσετε lasers (ablative και non ablative) στην πρωκτογεννητική περιοχή. Προεδρείο: Μπάρκης Ι., Φωτόπουλος Σ., Χιντιπάς Η. Αθήνα, 15-17 Δεκεμβρίου 2017

14ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο 7η Συνεδρία – Γυναικολογικά προβλήματα της εφήβου και ο παιδίατρος. Χιντιπάς Η. Κηφισιά, 24 Οκτωβρίου 2021

Για την συμμετοχή του Ιατρού σε Συνέδρια και Ημερίδες, δείτε
εδώ.
Συγγραφή Κεφαλαίων σε Βιβλία
+ Ε. Σαλαμαλέκης «Παθολογία της κύησης», Τόμος ΙΙ, Κεφάλαιο 9 «Παράταση της κύησης», Αθήνα 2008.
+ Συμμετοχή στην συγγραφή των Μαιευτικών και Γυναικολογικών Πρωτοκόλλων, ΓΑΙΑ, 2012
+ Συμμετοχή στην συγγραφή εγχειριδίου με τίτλο «Σημαντικά κλινικά συμπτώματα και εργαστηριακά ευρήματα στη διάρκεια της κύησης», ΓΑΙΑ, 2014
Ομιλίες - Διαλέξεις

Αρθρογραφία

Α. ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Β. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Γ. ΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ"
Δ. ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ BLOGS
Δείτε περισσότερα
Photo Gallery
Ζω Καλύτερα - ΣΚΑΪ 29-8-2015
Συζήτηση για τον θυρεοειδή αδένα
E TV - 8-4-2016 "Με το Καλημέρα"
Ζέτα Δούκα - Εξιτήριο από το Μαιευτήριο "ΓΑΙΑ"
Ζω Καλύτερα - ΣΚΑΪ 4-6-2016
Συζήτηση για την Καισαρική Τομή
Σπίτι μου σπιτάκι μου 30-10-16
Συζήτηση για την μαστογραφία
INFO
Αγίου Αλεξάνδρου 29
175 61 Παλαιό Φάληρο
Τηλ.: 210 98 27 162
email: info@drhintipas.gr
SOCIAL MEDIA
GDPR
Copyright ©2023. Δρ. Ηλίας Ι. Χιντιπάς

Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, δημοσίευση, αναδημοσίευση ή διάδοση του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου της ιστοσελίδας για οποιονδήποτε σκοπό χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του Δρ Ηλία Ι. Χιντιπά