Ο ΙΑΤΡΟΣ

Ηλίας Ι. Χιντιπάς, MD, MSc, PhD

 • Get In Touch: 210 98 27 162

Η Γνώση είναι δύναμη

- Sir Francis Bacon, 1561-1626 AC

Παρουσα θεση

Ο Ιατρός κ. Ηλίας Ι. Χιντιπάς αυτή τη στιγμή διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο του Παλαιού Φαλήρου, ενώ παράλληλα εργάζεται στο Γραφείο Επιστημονικής Διεύθυνσης του Μαιευτηρίου ΓΑΙΑ στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι. Εκεί ασχολείται με όλα τα επιστημονικά θέματα του Μαιευτηρίου, όπως η σχεδίαση και υλοποίηση του ετήσιου Επιστημονικού Προγράμματος στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, η συγγραφή και έκδοση των Ιατρικών Πρωτοκόλλων του Μαιευτηρίου, η επιμέλεια ιατρικών άρθρων που δημοσιεύονται στο περιοδικό του ομίλου “Ιατρικός Κόσμος” από τον ίδιο ή άλλους συναδέλφους, τα θέματα της διεθνούς ταξινόμησης νοσημάτων (ICD-10) και την επιστημονική επιμέλεια και επικαιροποίηση των ιστοσελίδων και των social media του Μαιευτηρίου.

βιογραφικα στοιχεια

Ο Ιατρός Ηλίας Ι. Χιντιπάς γεννήθηκε στις 19 Απριλίου στην Αθήνα με οικογενειακή καταγωγή από την Κάσο Δωδεκανήσου.
Τελείωσε το γυμνάσιο-λύκειο Κυπαρισσίας Μεσσηνίας με βαθμό 
“Άριστα”. Κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με χαρακτηρισμό “Λίαν Καλώς”.
Τον Σεπτέμβριο του 1994 έλαβε την άδεια εξασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος και παράλληλα έγινε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

Στρατιωτικές Υποχρεώσεις

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις από τον Ιανουάριο του 1995 έως τον Ιούλιο του 1996, με τον τίτλο του “Ιατρού άνευ ειδικότητος”. Στο χρονικό αυτό διάστημα, υπηρέτησε στο Κ.Λ.Α.Π. Μεθάνων (Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου), όπου ασχολήθηκε με ηλικιωμένους ασθενείς με ειδικά προβλήματα. Παράλληλα, απασχολήθηκε στην ιατρική υπηρεσία  στα λουτρά  Μεθάνων κατά την λουτρική περίοδο 1995.

Υπηρεσία Υπαίθρου

Στο διάστημα από το Νοέμβριο 1996 έως τον Φεβρουάριο του 1998 εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου (Αγροτικό) στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Τριάδος του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου Βοιωτίας.

Από τον Φεβρουάριο 1998 έως τον Φεβρουάριο 1999 ολοκλήρωσε τον πρώτο χρόνο της χειρουργικής ειδικότητας που έχει επιλέξει (Μαιευτική-Γυναικολογία) στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Μεταξά”. Από τον Νοέμβριο 1999 έως και τον Μάρτιο 2002, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη γυναικολογία στην Γυναικολογική κλινική του ιδίου νοσοκομείου. Στο διάστημα αυτό ολοκλήρωσε και την εξάμηνη κυκλική εκπαίδευσή του στην Παθολογοανατομία, Κυτταρολογία και Ενδοκρινολογία.

Επίσης για ένα χρόνο ήταν συντονιστής του ογκολογικού συμβουλίου που λάμβανε χώρα μία φορά την εβδομάδα στην κλινική.

Στο διάστημα από 23-5-05 έως και 22-2-07, εργάστηκε και ολοκλήρωσε την Ειδικότητα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας στην Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο – Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Μαιευτική – Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό  Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας (EBCOG), μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιατρικών Ειδικοτήτων (UEMS), υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Γεωργίου Κρεατσά. 

Τον Δεκέμβριο 2009, ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο διδακτορικής διατριβής Συγκριτική μελέτη της υποξίας στον τοκετό μεταξύ καρδιοτοκογραφίας και του συνδυασμού υπολογιστικής καρδιοτοκογραφίας και παλμικής οξυμετρίας και βαθμό “Άριστα”.

Διαβάστε τη διατριβή εδώ

Μεταπτυχιακή εκπαίδευση


2011: Λήψη μετεκπαιδευτικού τίτλου σπουδών (Masters) στην «Παθολογία της κύησης» (2009-2011) με βαθμό «Άριστα».
Τίτλος διπλωματικής εργασίας:
Εμβρυική Ασφυξία”

Διαβάστε τη διπλωματική εργασία εδώ

 1. «Ανάπτυξη συστήματος διάγνωσης της εμβρυϊκής υποξίας και πρόληψης άμεσων και απώτερων σοβαρών επιπλοκών που συμβάλλουν στην αύξηση της περιγεννητικής θνησιμότητας και νοσηρότητας». Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ερευνητικού Δυναμικού ΠΕΝΕΔ 1999.
 2. «Διαχείριση και συνδυαστική αξιολόγηση βιοφυσικών παραμέτρων για την έγκαιρη διάγνωση της εμβρυϊκής υποξίας στο 1ο στάδιο του τοκετού με χρήση συστήματος βασισμένο σε νευρωνικά δίκτυα» του Ερευνητικού Προγράμματος «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία έρευνας και τεχνολογίας για τα Ακαδημαϊκά έτη 2004-2006.

1η Επιστημονική Συνάντηση: Σπάνιοι Συμπαγείς Όγκοι ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Σπάνιοι γυναικολογικοί όγκοι. Προεδρείο: Α. Ροδολάκης, Η. Χιντιπάς. Ομιλητές: Χ. Παπαδημητρίου, Α. Παυλάκη, Θ. Τέγος, Θ. Πανοσκάλτσης. Αθήνα, 13-14 Μαρτίου 2015

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΙΙ – ΔΙΑΦΟΡΑ). Προεδρείο: Η. Χιντιπάς, Ν. Μπόντης. Βόλος, 28-31 Μαΐου 2015

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων του Γυναικείου Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΙ – Πώς να χρησιμοποιήσετε lasers (ablative και non ablative) στην πρωκτογεννητική περιοχή. Προεδρείο: Μπάρκης Ι., Φωτόπουλος Σ., Χιντιπάς Η.. Αθήνα, 15-17 Δεκεμβρίου 2017

 • Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία
 • Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας
 • European Society of Contraception (ESC)
 • Εταιρεία Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος (ιδρυτικό μέλος)

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ

 1. «Υπολογιστική Οξυκαρδιοτοκογραφία». 3η Ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες μέθοδοι παρακολούθησης του εμβρύου», Ιούνιος 2003, Μαγγίνειο Αμφιθέατρο.
 2. «Πρόληψη Γυναικολογικού Καρκίνου». Σύλλογος Γονέων Ενορίας Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου. Φεβρουάριος 2005.
 3. «Χειρουργικές επεμβάσεις στην κύηση». Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τους Φοιτητές για το Ακαδημαϊκό Έτος 2004-2005. Απρίλιος 2005, Νοσοκομείο «Αττικόν».
 4. Ουρολογικά προβλήματα στην εγκυμοσύνη». Επιστημονική Συνεδρία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας. Αμφιθέατρο ΝΙΜΤΣ, Ιούνιος 2005.
 5. «Αξιολόγηση της Καρδιοτοκογραφίας». 4ο Ετήσιο Συμπόσιο Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Σύγχρονη αντιμετώπιση κυήσεων υψηλού κινδύνου». Χαϊδάρι, Σεπτέμβριος 2007.
 6. «Κύηση και μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων». Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2007-2008. Οκτώβριος 2007, Νοσοκομείο «Αττικόν».
 7. «Imitators of severe preeclampsia». Βιβλιογραφική ενημέρωση της Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2007-2008. Νοέμβριος 2007, Νοσοκομείο «Αττικόν».
 8. «Λοιμώξεις από πρωτόζωα, μυκόπλασμα, χλαμύδια και κύηση». 3η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Λοιμώξεις κατά την κύηση και οι επιπτώσεις τους στο νεογνό». Χαϊδάρι, Δεκέμβριος 2007.
 9. «Cervarix: προσφέροντας προστασία έναντι των 5 συχνότερων ογκογόνων τύπων που ευθύνονται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας». 2ο Σεμινάριο «Σύγχρονα θέματα κυτταρολογίας». Αθήνα, Οκτώβριος 2010.
 10. «Διαδικασίες αίθουσας τοκετών». 1ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, 11-12 Δεκεμβρίου 2010.
 11. «Κυήσεις υψηλού κινδύνου». 2ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, 28-29 Μαΐου2011.
 12. «Απολογισμός τμήματος κυήσεων υψηλού κινδύνου ΓΑΙΑ». Αθήνα, Ιανουάριος 2012.
 13. «Βασικές αρχές καρδιοτοκογραφίας». Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Παθολογία της κύησης». Αθήνα, Ιανουάριος 2012.
 14. «Παρακολούθηση της κύησης». Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Παθολογία της κύησης». Αθήνα, Ιανουάριος 2012.
 15. «Βασικές έννοιες ιατρικής στατιστικής». Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Παθολογία της κύησης». Αθήνα, Φεβρουάριος 2012.
 16. «Παράταση της κύησης». Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Παθολογία της κύησης». Αθήνα, Φεβρουάριος 2012.
 17. «Δυστοκία του ώμου». Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Παθολογία της κύησης». Αθήνα, Φεβρουάριος 2012.
 18. «Ηπατίτιδα: επιπλοκές στην κύηση». 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Σκιάθος, Μάιος 2012
 19. «Ηπατίτιδα: επιπλοκές στην κύηση». Ημερίδα με θέμα «Περιγεννητικές λοιμώξεις». Αμφιθέατρο Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Μάιος 2012
 20. «Προϋπάρχων διαβήτης: Παρακολούθηση – θεραπεία – τοκετός». Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Επίκαιρα θέματα εμβρυομητρικής ιατρικής». Ιωάννινα, Οκτώβριος 2012.
 21. «Βασικές αρχές καρδιοτοκογραφίας». 3ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Δεκέμβριος 2012.
 22. «Προστασία της εγκύου στο οδοντιατρείο». 3η ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής με θέμα «Ασφάλεια ασθενούς. Διαχείριση δυσμενών περιστατικών». Αθήνα, Απρίλιος 2013.
 23. «Περινεοτομία – Ρήξεις περινέου». 4ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Μάιος 2013.
 24. «Βασικές έννοιες ιατρικής στατιστικής». Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ειδικευομένων Γυναικολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Μεταξά». Αθήνα, Νοέμβριος 2013.
 25. «Η γένεση της Μαιευτικής». Έναρξη ΜΠΣ «Παθολογία της κύησης». Αίθουσα Συγκεντρώσεων Ιατρικού Αθηνών, Νοέμβριος 2013.
 26. «Καρδιοτοκογραφία: Συνεχής ή περιστασιακή ακρόαση εμβρυϊκών παλμών;». 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Ιωάννινα, Μάιος 2014.
 27. «Προγραμματισμός τοκετού στο σπίτι. Η επαγγελματική ευθύνη». Ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιατρικού Αθηνών 2014-2015 (CME). Μαρούσι, Μάρτιος 2015.
 28. «Δυστοκίες/Δυσαναλογίες». 7ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Μάιος 2015.
 29. «Οδοντική υγεία στην κύηση». 8ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Δεκέμβριος 2015.
 30. «Εμμηνόπαυση – Οστεοπόρωση». Σύλλογος των εν Ελλάδι Κασίων. Αθήνα, Φεβρουάριος 2016.
 31. «Περινεοτομία – Ρήξεις περινέου». 9ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Μάιος 2016.
 32. «Καρδιοτοκογραφία: Συνεχής ή περιστασιακή ακρόαση εμβρυϊκών παλμών;». 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Ναύπλιο, Ιούνιος 2016.
 33. «Παρακολούθηση της κύησης στο 1ο τρίμηνο». 10ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Νοέμβριος 2016.
 34. «Περινεοτομία – Ρήξεις περινέου». 11ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Μάιος 2017.
 35. «Κύηση και φυσιολογικός τοκετός: Πόσο επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής της μητέρας;». 8ο Επιστημονικό Πρόγραμμα Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Οκτώβριος 2017.
 36. «Ο ρόλος της Μαίας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας». 13ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Μάϊος 2018.
 37. «Καισαρική Τομή: Κλινικές Οδηγίες». 9ο Επιστημονικό Πρόγραμμα Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Οκτώβριος 2018.
 38. «Βασικές αρχές καρδιοτοκογραφίας». 14ο Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Δεκέμβριος 2018.
 39. «Βασικές αρχές καρδιοτοκογραφίας». Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Παθολογία της κύησης». Αθήνα, Ιανουάριος 2019.
 40. «Βασικές αρχές καρδιοτοκογραφίας». 9ο Επιστημονικό Πρόγραμμα Μαιευτηρίου «ΓΑΙΑ». Αθήνα, Φεβρουάριος 2019.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ι. ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Α. ΔΙΕΘΝΗ

 1. European school of oncology: “Melanoma and soft tissue sarcomas”. Athens, November 1998
 2. Joint meeting of the ob-gyn department, Johns Hopkins University and the 1st and 2nd ob gyn departments, university of Athens. Athens, December 1999
 3. “Postgraduate course on ovarian cancer”. Athens, November 2000
 4. International Postgraduate Seminar on Gynecologic Cancer. Alexandroupolis, April 2001
 5. 2nd European Congress for Colposcopy and Cervical Pathology. Rhodes, October 2001
 6. The fifth Athens congress on woman’s health and disease. Gynecologic & Reproductive issues. Αθήνα, Σεπτέμβριος 2002
 7. 7th International Symposium on Intrauterine Surveillance – ISIS. London, June 2003
 8. 6th Athens Congress on Women’s Health & Disease. Athens, September 23-25, 2005
 9. 7th Athens Congress on Women’s Health & Disease. Athens, September 11-13, 2008
 10. Scientific Symposium: “Selenium: A multifaceted element and the thyroid”. Hotel Grande Bretagne, Athens, September 19, 2008
 11. 8th International Conference on “Information Communication Technologies in Health” ICICTH, Samos, July 15-17, 2010
  1. 9th International Conference on “Information Communication Technologies in Health” ICICTH, Samos, July 14-16, 2011

B. ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 1. Ημερίδα με θέμα «Εγκεφαλική Ισχαιμία – Προβληματισμοί – Αντιμετώπιση». Αθήνα, Νοέμβριος 1995
 2. 23o Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο. Αθήνα, Μάιος 1997
 3. 1ο Ετήσιο Συμπόσιο Γυναικολογικής Ουρολογίας : Ακράτεια Ούρων στη γυναίκα. Αθήνα, Ιανουάριος 1998
 4. 7ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης. Αθήνα, Απρίλιος 1998
 5. 10ο Παμπελοποννησιακό Καρδιολογικό Συνέδριο. Τρίπολη, Ιούνιος 1998
 6. ΧΧΙ Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής. Αθήνα, Νοέμβριος 1998
 7. 10o Ετήσιο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο στην ογκολογία του πεπτικού συστήματος. Αθήνα, Δεκέμβριος 1998
 8. 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και Υγιεινής στο χώρο του Νοσοκομείου. Αθήνα, Μάρτιος 1999
 9. 1η Ημερίδα καρδιοτοκογραφίας και νεώτερων τεχνικών στη διάρκεια του τοκετού. Αθήνα, Ιούνιος 1999
 10. 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης. Αθήνα, Οκτώβριος 1999
 11. 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεροντολογίας-Γηριατρικής. Αθήνα, Ιανουάριος 2000
 12. 10ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας. Αθήνα, Ιανουάριος 2000
 13. Διημερίδα με θέμα «Διλήμματα και αντιθέσεις στην Ογκολογία του Μαστού ΙΙΙ – Οριοθέτηση της Ευθύνης του Γυναικολόγου στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού». Αθήνα, Φεβρουάριος 2000
 14. Ημερίδα με θέμα : «Νεώτερες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση των γυναικολογικών παθήσεων». Αθήνα, Μάρτιος 2000
 15. 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής-Γυναικολογίας. Θεσσαλονίκη, Μάιος 2000
 16. Σεμινάριο Αιμόσταση-Θρόμβωση 2000. Αθήνα, Σεπτέμβριος 2000
 17. 10ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο. Ρέθυμνο, Νοέμβριος 2000
 18. 4ο Πανελλήνιο Ανδρολογικό Συνέδριο. Αθήνα, Νοέμβριος 2000
 19. ΧΧΙΙ Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής. Αθήνα, Νοέμβριος 2000
 20. 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιμακτηρίου-Εμμηνόπαυσης. Αθήνα, Δεκέμβριος 2000
 21. Διημερίδα Ελληνικής Εταιρίας Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής με τίτλο «Χειρισμός Παρασκευασμάτων». Πειραιάς, Ιανουάριος 2001
 22. Larissa Symposia. «Παθολογικές καταστάσεις στην κύηση». Λάρισα, Ιανουάριος 2001
 23. 11ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας. Αθήνα, Φεβρουάριος 2001
 24. 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής. Αθήνα, Μάρτιος 2001
 25. Ημερίδα με θέμα «Έχει αυξηθεί η επίπτωση στους 4 συνηθέστερους ανθρώπινους καρκίνους;». Πειραιάς, Απρίλιος 2001
 26. 5η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου». Θεσσαλονίκη, Μάιος 2001
 27. 2η Ημερίδα καρδιοτοκογραφίας και νεώτερων τεχνικών στη διάρκεια του τοκετού. Αθήνα, Ιούνιος 2001
 28. 14ο Σεμινάριο Γυναικολογικού Καρκίνου με θέμα «Ορμόνες και καρκινογένεση, μύθοι και πραγματικότητα». Λουτράκι, Νοέμβριος 2001
 29. 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας. Αθήνα, Νοέμβριος 2001
 30. Ημερίδα με θέμα «Περιγεννητικές λοιμώξεις και πρόωρος τοκετός». Πειραιάς, Δεκέμβριος 2001
 31. 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ουρογυναικολογίας και αποκαταστάσεως των διαταραχών του πυελικού εδάφους. Αθήνα, Ιανουάριος 2002
 32. 12ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας. Αθήνα, Φεβρουάριος 2002
 33. 1η Πανελλήνια ημερίδα Ειδικευομένων στη Μαιευτική-Γυναικολογία. Αθήνα, Φεβρουάριος 2002
 34. Συμπόσιο Πολύδυμης Κύησης. Αθήνα, Φεβρουάριος 2002
 35. 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ογκολογίας. Αθήνα, Μάρτιος 2002
 36. 3η Ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονες μέθοδοι παρακολούθησης του εμβρύου». Αθήνα, Ιούνιος 2003
 37. 16ο Ετήσιο Σεμινάριο Γυναικολογικού Καρκίνου. Ρόδος, Οκτώβριος 2003
 38. 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Δελφοί, Απρίλιος 2004
 39. Πρακτικό Σεμινάριο Κολποσκόπησης. Αίγλη Ζαππείου, Ιούνιος 2004
 40. Σεμινάριο με θέμα «Θρομβοεμβολική νόσος». Χαϊδάρι, Ιούνιος 2004
 41. 1ο Ετήσιο Συμπόσιο Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Σύγχρονα Κλινικά και Ερευνητικά Θέματα Μαιευτικής Γυναικολογίας». Χαϊδάρι, Σεπτέμβριος 2004
 42. 15ο Πανελλήνιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας. Αθήνα, Ιανουάριος 2005
 43. Σεμινάριο με θέμα «Διηθητικός καρκίνος μαστού». Αθήνα, Μάρτιος 2005
 44. 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ογκολογίας. Αθήνα, Απρίλιος 2005
 45. Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα «Θέματα και Εξελίξεις στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή». Αθήνα, Ιούνιος 2005
 46. 5η Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού με θέμα «Μητρικός θηλασμός: Δεσμός αγάπης – Θεμέλιο υγείας». Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2005
 47. 2ο Ετήσιο Συμπόσιο Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Σύγχρονα Κλινικά και Ερευνητικά Θέματα Μαιευτικής Γυναικολογίας». Χαϊδάρι, Νοέμβριος 2005
 48. 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία. Αθήνα, Φεβρουάριος 2006
 49. 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικογενειακού Προγραμματισμού με θέμα «Σεξουαλική & Αναπαραγωγική Υγεία των Νέων: Τύχη ή Επιλογή;». Αθήνα, Μάρτιος 2006
 50. 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής & Γυναικολογίας. Πάτρα, Μάιος 2006
 51. 3ο Ετήσιο Συμπόσιο Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Παρουσίαση ερευνητικών προγραμμάτων». Χαϊδάρι, Σεπτέμβριος 2006
 52. Μετεκπαιδευτική Επιστημονική Διημερίδα & Σεμινάριο «Εξελίξεις στη μελέτη του καρκίνου του μαστού». Αθήνα, Οκτώβριος 2006
 53. 6η Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού με θέμα «Μητρικός θηλασμός: το μέλλον στα χέρια μας». Αθήνα, Νοέμβριος 2006
 54. Ημερίδα με θέμα «Νεογνικός ίκτερος – θυρεοειδοπάθειες νεογνού. Σύγχρονα δεδομένα». Αθήνα, Νοέμβριος 2006
 55. 8ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Καρκίνος τραχήλου μήτρας». Αθήνα, Δεκέμβριος 2006
 56. 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής. Αθήνα, Μάρτιος 2007
 57. 4ο Ετήσιο Συμπόσιο Γ΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Σύγχρονη αντιμετώπιση κυήσεων υψηλού κινδύνου». Χαϊδάρι, Σεπτέμβριος 2007
 58. 3η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Λοιμώξεις κατά την κύηση και οι επιπτώσεις τους στο νεογνό». Χαϊδάρι, Δεκέμβριος 2007
 59. Ενδοσκοπικό Σεμινάριο στη Γυναικολογία. Χαϊδάρι, Φεβρουάριος 2008
 60. 4η Διακλινική Ημερίδα με θέμα «Προωρότητα». Χαϊδάρι, Δεκέμβριος 2008
 61. Athens Obstetrical Forum. Αθήνα, Φεβρουάριος 2009
 62. 7ο Εφαρμοσμένο Σεμινάριο στη Χειρουργική Αντιμετώπιση της ρήξεως του σφιγκτήρα του πρωκτού. Αθήνα, Απρίλιος 2009
 63. 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής & Γυναικολογίας. Αθήνα, Μάϊος 2009
 64. Σεμινάριο με θέμα «Σύγχρονα θέματα Κυτταρολογίας: Πρόληψη καρκίνου τραχήλου μήτρας και μαστού». Αθήνα, Ιούνιος 2009
 65. Σεμινάριο με θέμα «Κυήσεις υψηλού κινδύνου». Πειραιάς, Ιούνιος 2009
 66. 6ο Ετήσιο Συμπόσιο Γ΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής με θέμα «Ενδοκρινολογικά θέματα στη Μαιευτική & Γυναικολογία». Αθήνα, Νοέμβριος 2009
 67. Διακλινική Ημερίδα με θέμα «Περιγεννητική ασφυξία». Χαϊδάρι, Δεκέμβριος 2009
 68. 7ο Σεμινάριο Ειδικευομένων Ιατρών Μαιευτικής – Γυναικολογίας με θέμα «Καθ΄έξιν αποβολές». Θριάσιο Νοσοκομείο, Δεκέμβριος 2009
 69. 6ο Ενδοσκοπικό Σεμινάριο «ΙΑΣΩ». Αθήνα, Ιανουάριος 2010
 70. 21η Ετήσια Ειδική Σύνοδος Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας. Χαϊδάρι, Ιούνιος 2010
 71. 2ο Obstetrical Forum. Αντιπαραθέσεις στην Εμβρυομητρική Ιατρική. Αθήνα, Ιούνιος 2010
 72. Σεμινάριο «Κύηση & καρδιά». Αθήνα, Ιούνιος 2010
 73. 2ο Σεμινάριο «Σύγχρονα θέματα κυτταρολογίας». Αθήνα, Οκτώβριος 2010
 74. 7ο Ετήσιο Συμπόσιο Γ΄ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής με θέμα «Εμβρυομητρική Ιατρική». Χαϊδάρι, Οκτώβριος 2010
 75. Β’ Σεμινάριο Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας με θέματα «Χειρουργική κακοήθων όγκων ήπατος» και «Χειρουργικοί χρόνοι, τεχνικές τμηματεκτομών ήπατος και ανατομικών ηπατεκτομών». Αθήνα, Μάρτιος 2011
 76. 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Σκιάθος, Μάιος 2012
 77. Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Επίκαιρα Θέματα Εμβρυομητρικής Ιατρικής». Ιωάννινα, Οκτώβριος 2012
 78. Διημερίδα με τίτλο «Νεώτερα δεδομένα στην εμβρυϊκή υπερηχοκαρδιογραφία και στην Ιατρική Εμβρύου». Χαϊδάρι, Οκτώβριος 2013
 79. 9η Πανελλήνια Διημερίδα Ιστορίας της Ιατρικής «Ιατρική και Εκκλησία: μια σχέση 2000 χρόνων». Αμφίκλεια, Νοέμβριος 2013
 80. 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Ιωάννινα, Μάιος 2014
 81. 1η Επιστημονική Συνάντηση: Σπάνιοι Συμπαγείς Όγκοι. Αθήνα, Μάρτιος 2015
 82. 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Βόλος, Μάϊος 2015
 83. 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής. Αθήνα, Οκτώβριος 2015
 84. Συνέδριο «Screening στην κύηση», Χαϊδάρι, Μάρτιος 2016
 85. 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδας, Αθήνα, Μάΐος 2016
 86. 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Ναύπλιο, Ιούνιος 2016

ΙΙ. ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 1. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθήνα, 1999-2000
 2. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθήνα, 2000-2001
 3. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθήνα, 2001-2002
 4. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθήνα, 2002-2003
 5. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθήνα, 2005-2006
 6. 1η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση Μαιευτικής – Γυναικολογίας με θέμα «Νεοπλασίες και κύηση». Αθήνα, Φεβρουάριος 2005
 7. 2η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση Μαιευτικής – Γυναικολογίας με θέμα «Καρδιοτοκογραφία». Αθήνα, Απρίλιος 2005
 8. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθήνα, 2006-2007
 9. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθήνα, 2007-2008
 10. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθήνα, 2008-2009
 11. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Γ’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αθήνα, 2009-2010
 12. Ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιατρικού Αθηνών 2014-2015 (CME)

YouTube

Συνέντευξη για τη μεσοθεραπεία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην εκπομπή “Check Up” στην τηλεόραση του Alpha (28-4-2013)

Συζήτηση με τη Ζέτα Δούκα για τον Φυσιολογικό Τοκετό και την Καισαρική Τομή.  “Ζω Καλύτερα” – ΣΚΑΪ (4-6-2016)

IATRIKO.TV: Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Από σειρά videos που παίζουν στους χώρους του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Συzήτηση για τις παθήσεις του θυρεοειδή αδένα στην κύηση στην εκπομπή “Ζω καλύτερα” – ΣΚΑΪ (29-8-2015)

Συνέντευξη για τη μαστογραφία στην εκπομπή “Σπίτι μου Σπιτάκι μου” – Alpha TV        (30-10-2016)

Ομιλία με θέμα: “Καισαρική Τομή: Κλινικές Οδηγίες”. ΓΑΙΑ (9-10-2018)

Δηλώσεις της Ζέτας Δούκα μετά την έξοδό της από το Μαιευτήριο “ΓΑΙΑ” – “Με το καλημέρα” – Ε TV (8-4-2016)

Ομιλία με θέμα: “Κύηση και φυσιολογικός τοκετός: Πόσο επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής της μητέρας;”. ΓΑΙΑ (10-10-2017)

Ομιλία με θέμα: “Βασικές αρχές καρδιοτοκογραφίας;”. ΓΑΙΑ (19-2-2019)