ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Σ΄αυτή τη σελίδα θα βρείτε πληροφορίες για τις συνηθέστερες χειρουργικές επεμβάσεις στη γυναίκα: 

ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ

Η υστερεκτομή είναι χειρουργική επέμβαση με την οποία αφαιρείται όλη ή τμήμα της μήτρας. Η υστερεκτομή αποτελεί μια από τις πιο συνήθεις μεγάλες επεμβάσεις στις γυναίκες.

ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΕΚΤΟΜΗ

Η ινομυωματεκτομή (ή εκπυρήνιση) είναι επέμβαση που γίνεται για την αφαίρεση καλοήθων όγκων που ονομάζονται ινομυώματα, από το μυϊκό τοίχωμα της μήτρας.

ΑΠΟΞΕΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Η απόξεση της μήτρας είναι μια μικρή χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία ο γυναικολόγος, μετά από διαστολή του τραχήλου της μήτρας, απομακρύνει ιστούς από το εσωτερικό της μήτρας.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΥΣΤΗΣ ΩΟΘΗΚΗΣ

Μια κύστη στην ωοθήκη μπορεί να αφαιρεθεί είτε λαπαροσκοπικά, είτε με ανοιχτό χειρουργείο (λαπαροτομία).

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η λαπαροσκόπηση είναι μια διαδικασία που επιτρέπει στο χειρουργό να κοιτάζει άμεσα το εσωτερικό της κοιλιάς και της λεκάνης σας. Αυτό γίνεται από μια ειδική κάμερα πάχους μολυβιού που ονομάζεται λαπαροσκόπιο….

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η υστεροσκόπηση είναι μια διαδικασία που επιτρέπει στο γυναικολόγο να κοιτάζει προσεκτικά το εσωτερικό της μήτρας. Χρησιμοποιεί το υστεροσκόπιο, ένα μακρύ σωλήνα που διαθέτει κάμερα και φως στην άκρη του.

ΚΩΝΟΕΙΔΗΣ ΕΚΤΟΜΗ

Η κωνοειδής εκτομή είναι μια μικρή χειρουργική επέμβαση που διενεργείται υπό μεγέθυνση από το κολποσκόπιο, κατά την οποία αφαιρείται ένα κομμάτι του τραχήλου σχήματος κώνου…..

LASER ΕΞΑΧΝΩΣΗ

Η εξάχνωση με Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2) γίνεται όταν υπάρχουν παθολογικά κυτταρολογικά ευρήματα στο τεστ Παπανικολάου που έχουν επιβεβαιωθεί με κολποσκόπηση και βιοψία, ή ορατές με το μάτι βλάβες (κονδυλώματα).

Συχνές Ερωτήσεις

Γόνιμες Μέρες

Γυναικολογικά Θέματα